Concerten

Il Novecento

vrijdag 20 januari 2017 20:00

ROBERT GROSLOT, dirigent

SEVAK AVANESYAN, cello

Joseph Haydn: Celloconcerto nr. 2 in D

Robert Groslot: Opus 70

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: De Notenkraker, suite, op. 71a

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: Italiaans Capriccio, op. 45

Voor het jubileumconcert ter gelegenheid van haar zeventigjarig bestaan vroeg COFENA aan Robert Groslot een feestelijke compositie te schrijven, hedendaags gekleurd en toegankelijk voor een ruim publiek. Hij zal op dat concert zijn gloednieuw Opus 70 in een wereldcreatie voorstellen. Beluister alvast een fragment via volgende link! https://soundcloud.com/groslotmusic/la-finestra-esuberante-fragment
De Belgische cellist van Armeense oorsprong, Sevak Avanesyan, die zich voorbereidt op de eerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello, vertolkt het zwierige en virtuoze Celloconcerto in D van Joseph Haydn. Dit opmerkelijk jubileumconcert pakt nog uit met twee overbekende werken van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: de feeërieke Notenkrakerssuite en het spetterende Italiaans Capriccio.

Sevak Avanesyan

De Belgisch-Armeense cellist Sevak Avanesyan (Jerevan, 1989) was amper vijf jaar toen hij cello begon te studeren. In 2003 verhuisde het gezin naar Brussel, waar hij na zes jaar studie bij Viviane Spanoghe aan het Koninklijk Conservatorium in 2010 afstudeerde met de grootste onderscheiding. Daarna ging hij zich nog verder bekwamen in Berlijn en in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij is laureaat van verschillende internationale wedstrijden en werd in 2011 prijswinnaar van de Belgische Stichting Roeping. Hij is ook een eminent kamermusicus en vormt samen met zijn broer Hrachya (viool) en Julien Libeer (piano) het Avanesyan Pianotrio, dat in 2012 het “Golden Lable” kreeg van de Vereniging van de Belgische Muziekpers.

« Ga terug