Concerten

Sudwestdeutsches Kammerorchester

donderdag 12 februari 2015 20:00

 

Gioacchino Rossini: Il Signor Bruschino, ouverture

Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetconcerto in A, KV 622

Gioacchino Rossini: Intruductie, thema en variaties, voor klarinet en orkest

Wolfgang Amadeus Mozart: Symfonie nr. 40 in g, KV 550

 

Men kan zich nauwelijks luchtiger en sprankelender muziek voorstellen dan die van Gioacchino Rossini, ook bekend onder zijn koosnaampje "Mister Crescendo". Zijn partituren zijn bovendien ongemeen diafaan van structuur en inventief van muzikale inhoud. Ze verrassen vaak door onverwachte effecten zoals in de ouverture Il Signor Bruschino.
Serene eenvoud en ongerepte classicistische stijl sieren het klarinetconcerto van Mozart: het nec plus ultra in dat genre. Het smachtende beginthema van Mozarts veertigste symfonie is overbekend en was ooit een hit in de popmuziek. Robert Schumann verheerlijkte deze symfonie om haar tedere weeheid als een "zwevende Griekse gratie".

Vlad Weverbergh studeerde bij Walter Boeykens en is laureaat van de Internationale Klarinetwedstrijd Aurelian Octav Popa (Roemenië, 1993), het Nationaal Kampioenschap voor solisten (alle instrumenten) van Fedecam Vlaanderen (1994), de Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet (1995) en Tenuto (1997). Hij was soloklarinet bij deFilharmonie en maakt nu deel uit van I Solisti del Vento en van Champ d'Action. Verder is hij lid van Le Concert Olympique o.l.v. Jan Caeyers. Zijn discografie omvat een ruime bloemlezing uit het klarinetrepertoire en twee cd's rond de Vlaamse componist H.J. de Croes.

 

« Ga terug