Concerten

SWR Symphonieorchester

maandag 06 november 2017 20:00

CHRISTOPH ESCHENBACH, dirigent
CHRISTOPHER PARK, piano

Wolfgang Amadeus Mozart: Concerto voor piano en orkest nr. 23 in A, KV

Anton Bruckner: Symfonie nr. 7 in E,WAB 107

 

Elk van de meer dan 20 pianoconcerto’s die Wolfgang Amadeus Mozart naliet is een meesterwerk van “Edle Einfalt und stille Grösse”, om ze met het gevleugelde woord van Joseph Joachim Winckelmann te typeren. Zijn 23-ste pianoconcerto is bovendien een juweeltje van jnzinnigheid en lyrisch gehalte. Na het subtiele classicisme van Mozart de gedreven romantiek van Anton Bruckner.Wat een fascinerend contrast! Anton Bruckner, ooit getypeerd als “een barokmens verloren in de 19de eeuw”, leverde met zijn zevende symfonie een solide brok hoogromantische belijdenismuziek: monumentaal van vorm, stijl en inhoud.

Christopher Park

Foto: Michael Dannenmann

“De pianist Christopher Park betovert door zijn fascinerende technische soevereiniteit een onvoorstelbare muzikale rijpheid en een uitermate intensief pianospel”, zo bezegelde
de jury van het Schleswig-Holstein Muziekfestival haar beslissing toen ze hem in 2014 de zo gegeerde Leonard Bernstein Award toekende. Deze Duits-Koreaanse pianist (Bamberg, 1987) is gevormd door twee grote tradities: de Russische School (Lev Oborin) door Lev Natochenny en de Duits School (Wilhelm Kempff) door prof. Joachim Volkmann. Bij Deutsche Grammophon realiseerde hij cd’s met werken van Liszt, Prokofjev en Stravinski. 

« Ga terug